Het antwoord te weten op de vraag waar voorouders vandaan kwamen heeft velen aan het werk gezet een nauwgezet onderzoek in te stellen naar het wel en wee van hun familie. Het alleen noteren van datums en het volgen van een familie in een rechte lijn is voor de meeste onderzoekers niet voldoende, veelal stelt de samensteller zich pas tevreden als hij meer achtergronden van zijn familie kent. Het verhaal van een familie is niet compleet zonder er een summiere (sociale) geschiedenis, van de stad of streek waar de familie leefde, in te verweven.

Het delen van gegevens met andere onderzoekers op archieven of  bij een vereniging heeft mij ertoe gebracht om deze site op te zetten en hierdoor een grotere groep genealogen te bereiken.

In het begin van de zestiger jaren van de 20e eeuw is mijn vader (Pieter Maria Smeels,  24.11.1923-30.01.2000) begonnen met stamboomonderzoek. De mogelijkheden van toen (het vervoer, financieel) waren van dien aard dat hij er op een gegeven moment mee is moeten stoppen. In maart 1978 heb ik zijn gegevens bijeen gegaard en ben mij, tot op heden, in de genealogische materie gaan verdiepen.  

Ook ik ga stoppen met het verder vergaren van gegevens. Vandaag, 05 juni 2017 verdwijnen de gegevens van het scherm.